Ring til os på tel.: 26153133

Velkommen til Lyra

Explorer 200P på EQ5

Vær den første til at bedømme dette produkt

Lagerstatus: På lager

7.698,00 kr
ELLER

Hurtigt overblik

200mm f/5 newton ækvatorialmonteret spejlteleskop
Explorer200P er et ansolut "best-buy" hvis man ønsker en stor åbning for pengene, og et teleskop der kan det hele; visuelt såvel som til astrofoto

Explorer 200P på EQ5

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind

Detaljer

Explorer 200 på EQ5 er et supergodt teleskop til visuelt brug såvel som til astrofoto, med diffraction-limited parabolsk optik, 2" Crayford udtræk, rigtige kuglelejer på monteringen og et væld af udvidelsesmuligheder lige fra GoTo computerstyring til en særlig tilpasset komakorrektor.

Den anbefales derfor til dem der vil have et stort teleskop der kan bruges til både visuelt og fotografisk til både deep-sky, måne og planeter

Explorer serien bruger parabolske "diffraction limited" spejle: Dvs. at de er slebet til en parabolsk form der højest afviger 1/4bølgelængde fra den perfekte parabolske form. ">1/4 PW" svarer ca. til det amerikanerne kalder "< 1/10". Sekundærspejls-holderne er designet så de obstruerer lysstrålegangen mindst muligt, med en profil-tykkelse på under 1mm .

Udover et skarpere billede er det parabolske spejl også det optimale til astrofoto. Og sammen med Skywatchers komakorrektor der er særligt tilpasset til deres newtons, får man et stor fladt billedfelt der er ideelt egnet til astrofoto - selv med full-frame CCD'ere. Både hovedspejl og sekundær spejl er coated med en højreflekterende overflade der er beskyttet af en ekstra Mg2F overcoating, som gør spejlbelægningen mere modstandsdygtig og giver det en længere levetid.

Udstyr

2" Crayford udtræk
Crayford
Det store 50,8mm (2") Crayford udtræk er yderst præcist og stabilt, så det kan bære selv et tungt spejlreflekskamera og gør det lettere at fokusere.


EQ5 monteringen
Skywatcher EQ5 Deluxe monteringen er en klassiker indenfor amatør-astronomien. Den er en klon af Vixens klassiske SP montering, men er blevet forbedret med kuglelejer på begge akser og et mere solidt stålrørs-stativ.

EQ5 kan udstyres med polsøger og motorer på enten den ene eller begge akser, eller med en Synscan Go-To computerstyring der selv finder rundt på himlen og som også har autoguider interface. Dermed er den både af bedre kvalitet og har flere muligheder for udvidelser end konkurrerende teleskoper
Optik:
Type: Parabolsk coated Newton-spejl
Diameter: 203mm
Brændvidde: 1000mm (f/5)
Forstørrelser: 40x, 80x, 100x og 200x
Max. forstørrelse: 400x

Montering
Montering: EQ5
Kredse og finjusteringer på begge akser
Integreret polsøger
Stativ: 45mm stålben

Udstyr:
Udtræk: 50,8mm (2") Crayford
Okularer:; 10mm og 25mm Plössl
2x Deluxe barlow med T2 gevind Søger: 8 x 50mm søger med trådkors
Tubusringe og dovetail skinne

Dimensioner:
Tubuslængde: 1m
Samlet højde (ca.): 1,7-2m
Vægt ialt: 38kg

Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.