Ring til os på tel.: 26153133

Velkommen til Lyra

Evostar ED80DS PRO på EQ5

Vær den første til at bedømme dette produkt

Lagerstatus: På lager

9.499,00 kr

Hurtigt overblik

Evostar ED80DS PRO har med sit lidt lange f/forhold og japanske linser, en rigigt god optisk kvalitet! På EQ5 monteringen er den en helt klassisk stjernekikkert i meget høj kvalitet; Ideel til widefield observation og foto, men også til observation af Månen og planeterne.

Evostar ED80DS PRO på EQ5

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind

* Påkrævede felter

9.499,00 kr

Detaljer

Evostar80 ED DS-PRO er en to-linset FLP53 ED refraktor. Dens japanske optik fra Scott Optics og lange f/forhold gør den til markedets bedste kinsesisk-producerede ED refraktorer!
Dermed får man ultra-skarpe, farverene billeder med høj kontrast

ED linseteleskoper er suverænt overlegne til at observere planeterne, Månen og widefield stjerneobservationer. ED'erne er også nogle af de mest enkle at gå til, hvis man vil fotografere, fordi de er lettere at fokusere og få til at følge stjernerne og yder særdeles godt på planeterne

Den anbefales derfor især til dem der vil have et kompakt stjerneteleskop af høj kvalitet til astrofoto og/eller widefield observationer, men som også er rigtigt god til planeterne.

Montering
Den er monteret på en solid EQ5 ækvatorial-montering af god kvalitet, der kan opgraderes med motorer eller computerstyring, og selv kan følge stjernerne (med tilføjelsen af en motor) og/eller computerstyring.

Optik
Den apokromatiske refraktor består af en japansk Scott kronlinse som samler lyset og en ED FLP53-linse som korrigerer for lysets afbøjning.

Med dens lange brændvidde giver linsen et skarpt og kontrastrigt billede så Månekratre og detaljer på planeterne fremstår klart og tydeligt. Den høje kontrast giver også et flot billede med tindrende stjerner når man observerer stjernehimlen. Med fx. et 38mm Panaview okular får man en forstørrelse på kun 16x og et fantastisk klart, skarpt og kontrastrigt synsfelt på næsten 5grader!

Sammen med den særligt tilpassede reducer/flattener får man et f/forhold på f/6,3 ved 510mm brændvidde, så man også kan lave seriøst widefield astrofoto med den

udstyr
ED80 DS-PRO er udstyret med et meget lækkert og stabilt 2" Crayford udtræk med mikrofokusering, som er klart bedre end deres tidligere ED refraktorers. Monteringen kører let og lækkert og har indbygget polsøger, så man let kan pol-opstille den. Med dens 45mm ståben er den også yderst stabil. Oveni det har den en udstyrs pakke med 2" dielektrisk diagonal, et stort 2" okular, 8x50mm søger og kuffert som repræsenterer en værdi på over 2000kr i sig selv.

Optik:
Type: Multicoated akromatisk refraktor
Diameter: 80mm
Brændvidde: 600mm (f/7,5)
Forstørrelse: 21 x
Max. forstørrelse: 200x

Udstyr:
Teleskop:
Udtræk: 50,8mm Crayford udtræk med 1:10 mikrofokus
Diagonal: 50,8m deluxe spejldiagonal
Okularer:; 28mm LE 2" okular
Adapter til 31,75mm (1,25") udstyr
Søger: 8x50mm søger med trådkors
2 tubusringe & svalehaleskinne
Foret aluminiums kuffert

Montering:
EQ5 kommer som standard med:
- Kredse på begge akser
- Finjusteringsskruer og kable rpå begge akser
- Solide låsegreb på begge akser
- MED Indbygget polsøger
- 50,8mm (2") standard (Vixen-type) svalehalegreb
- 5kg kontravægt
- Supersolidt 45mm stålben-stativ

Dimensioner:
Tubusdiameter: 12cm
Tubuslængde: 80cm
Tubusvægt ialt: 4,5kg
Højde ialt: Op til 1,5-1,8m
Vægt ialt: 25kg

Tags på produkter

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.